Tisdagen den 9 Februari.

Var uppe i natt lite över två och såg på nya avsnitt av Modern och dottern samt McLouds döttrar. Somnade sedan om och vaknade av klockradion halv åtta. Slumrade lite fram till lite i nio. Duschade men kände inte för frukost. Lite konstig i magen. Det berodde säkert på att jag igår åt upp resten av chipsen som blev över i lördags. De var starkt kryddade och jätte goda. Men min mage tyckte nog det var för mycket.

Det snöade till och från mest hela dagen. Den lätta snön yrde. Hörde grannen som var ute och skottade hos sig och mig. Det ringde på dörren och där stod den skottande grannen och grannen tvärs över gatan. De frågade om jag hade några startkablar. De fick titta i garaget och där fanns det kablar. De fick igång bilen som trilskades. Bra att kunna hjälpa tillbaks.

Min hjälpsamme granne i farten.
Snövallen och bilen som behövde starthjälp.

Jag hade gått i mysklänningen av plysch men klädde på mig och gjorde frukost. Då var klockan halv tolv. När jag gick ut för att hämta Hemmets Journal så kom plogbilen och lade en liten trevlig vall. Stackars grannen.

I brevlådan låg också att litet paket till en som bor på nr 7 men gatan ovanför oss. Ringde till henne och sa att paketet fanns att hämta här. Efter en stund så kom hon och hämtade paketet. Det var linser från Specsaves. Vilken bra postservice vi har.

Anni har varit orolig i dag. Har mest sprungit runt på eftermiddagen. Fattade till slut att hon mådde illa. Hon försökte att spy men misslyckades. Försökte få henne att vila men det gick inte. Till slut blev jag riktigt orolig. I går så började hon tugga på ett gammalt hårdpressat tuggben. Det har legat här i flera år men efter ett tag så var bara halva benet kvar. I dag så kunde jag inte hitta det. Kan det vara detta som fått henne till må dåligt. Kan hon ha svalt en stor bit?

Blötte upp lite torrfoder som hon slukade men efter ca en halv timma så kom det upp igen. Då började jag ringa runt till veterinärer. Klockan var halv fyra och det var svårt att få tog i någon. Till slut ringde veterinären från köpcentrat upp. De såg att jag sökt dem. Vi pratade lite om vad det kunde vara men de kunde inte säga något på telefon. I morgon och övermorgon hade de ingen tid till Anni.

I morgon så öppnar veterinären i Mönsterås klockan åtta. Jag får ringa dit då om hon inte är bra. Hon verkade lite bättre när jag började göra mat till mig. Potatismos och köttbullar. Anni fick slicka kastrullen och en köttbulle. Sedan verkade hon må sämre igen. Det blir nog en orolig natt.

februari 9, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply