Måndagen den 22 Februari.

Tyvärr så flyttar inte Chanel in hos oss. Hennes matte ångrade sig i helgen. Efter mycket vånda så bestämde hon sig för att Chanel skulle få tillbringa sina sista år med sitt ljuva liv på gården. Heder åt matte men tråkigt för mig.

Det är inte lätt att hitta en vuxen hund som passar in hos oss. Vill ju veta dess levnadshistoria. Jag har nu tänkt om och ska satsa på en valp. Vet att det blir mycket jobb med ett yrväder men får tillfälle att fostra den så den passar in här med Missan och mig. Det föds Dansk Svensk Gårdshunds-valpar i mars och de är leveransklara i slutet av maj. Då har jag kunnat vänja Missan med husbilslivet igen. Hon har ju inte varit ute med husbil mer än när vi åkte till Linköping med Bertil. När vi körde hem från Spanien så var hon aldrig utanför bilen. Så det är koppelvana hon behöver.

Jag måste sätta fart med att rensa ut en massa grejer från skräprummet. Förstår inte varför Bertil sparade på så mycket skit. Det finns sladdbitar och kablar till ve och förbannelse. Mycket annat som bara tar plats och som jag aldrig får användning av. Får sortera upp i en hög till spara och sälja samt en stor hög till tippen.

Vet att många kommer att försöka avråda mig att köpa valp men har bestämt mig. Det blir min femte valp så jag vet vad jag ger mig in på. Jobbigt men samtidigt underbart. Har ju all tid i världen för den lilla.

Anni ca 8 veckor.

Nu ska jag se framåt och glädjas åt framtiden. I dag har vi vår i luften med 19 grader ute. Då skiner solen på termometern. Var ute och fyllde på fågelmatarna, det behövdes. Det kändes som om våren var på gång men det kommer säkert bakslag. Får glädja mig åt våren i dag. Missan var med ute en stund, men det är ju snö över hela tomten så hon följde med mig in igen.

Köksbordet är ett bra ställe att mysa på när matte sitter och löser korsord.

Kebabköttet jag köpte i fredags räckte till två kebaber. En i lördags och en i går. I dag har jag mixat kebabkött, majs och små tomater med den starka såsen. Såsen är så stark att nackhåren reser sig. Gott.

Så fort som jag pratar i mobilen kommer Missan och ska kela. Hon tycker om att slick mig vilket betyder att hon gillar mig. Det har jag läst om.

Handen behöver lite rengörning.
Missan tycker om sin matte.

Till kvällen så gjorde jag mig lite te och åt knäckebröd med ost och gurka på.

Kvällsgodis.

februari 22, 2021 · Anitha · One Comment
Posted in: Hemma

One Response

  1. Anders och Birgitta - februari 23, 2021

    Va synd att höra att du inte fick ta hand om Chanel men roligt att du efter beskedet bestämde dig för en valp. Vi har även bestämt oss för en valp efter att vår älskade Alonso gick bort i september. Det var många överväganden men till slut bestämde vi oss för en valp, vi ska hämta henne i mars. Det var dock väldigt svårt att få tag på en valp av rasen Bichon Havanais, samma ras som Alonso, men vi lyckades till slut. Hoppas nu att våra katter tycker det är lika kul med en ny kompis, vår katt fyller ju 20 år i år, din är ju lite yngre så det kanske går lättare.

Leave a Reply