Tisdagen den 23 Februari.

En ny dag igen. Snön sjunker ihop ordentligt. Nu så har ljusslingan som är i ölandstoken runt uteplatsen synlig igen. Ett tag så kunde inte ljuset tränga igenom snön ens. Nu så ser det trevligt ut gen.

Det blev en sen frukost i dag. Satt till bords och åt vid tiotiden. Missan hade fått påfyllt i sin matskål och jamade vid köksdörren men ville inte gå ut när jag öppnade. Lite senar var hon ute några minuter.

Klockan ett hade jag en tid på sjukhuset. Där skulle det tas kort på ett märke som jag har på näsan. Sedan ska det skickas till husläkaren i Västervik för bedömning. Hudläkare var ledig den här veckan för hennes barn hade sportlov. Så när hon har tittat på korten så får jag veta vad som ska ske.

Jag stannade till vid Maxi. Där sitter det en liten korpulent man invirad i filt och hälsar när man går in och ut. Det har jag inga kommentarer på.

Fick ett mail från ett par som bor utanför Stockholm. De har husbil och har skrivit en blogg som jag läst men nu var det länge sedan de skrev. Saknar deras berättelser. De läser den här bloggen och meddelade nu att de också väntar på en valp. De har haft katt och hund med i sin husbil i flera år. Roligt att fler än jag vågar satsa på valp fastän vi inte är unga. Vi har aldrig träffats men det skulle vara roligt att ses. Kanske vi möts ute på vägarna någon gång framöver.

Jag kunde inte motstå att köpa en semla så den åt jag till kaffet i dag. Till kvällen så värmde jag raggmunk och fläsk som jag köpte färdiglagat på Maxi. Det smakar rätt så gott fastän det inte är hemlagat. Drack mjölk till och mycket rårörda lingon på munkarna.

Då var det slut på den här dagen. Jag räknar ner nu. Först så kommer min nya säng. Sedan så kommer den nya husbilen och till slut som grädde på moset den lilla valpen. Den sista är den enda som jag inte är helt säker på, för den är inte född än.

Ett kort från Kalax en midsommar för flera år sedan. Vem vet det kan bli en resa dit igen.

februari 23, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply