Fredagen den 12 Mars.

Nu sover jag hela nätterna. Jätteskönt. Chanel blir så glad när hon ser att jag vaknat. Då kommer hon krypande och lägger sig på/intill och svansen viftar. Jag är så glad att hon kommit till oss.

Missan har nästan blivit sitt gamla jag. I går kväll for hon runt lite när vi skulle lägga oss. Men jag håller dörren till sovrummet stängd om natten.

I morse åt jag upp sista havrebullen till frukost. Det var inte mycket snö kvar när jag tittade ut, vilket jag är mycket nöjd med.

När Chanel och jag tog en promenad lite senare, första kisset får hon göra i trädgården, så var det barmark. På Rudabanan var det skitigt och blött. Tråkigt men det torkar nog snart upp. Mötte flera med hundar i dag men vi håller oss på vår kant.

Det har inte blivit några sovmornar än sedan Chanel flyttade in. Vet ju inte hur nödig hon är på mornarna, så jag går upp tidigt. (I hennes förra hem fanns det hästar också så då var det kanske tidiga mornar.) Därför lade jag mig en stund efter promenaden.

När jag ligger där så kommer jag på att brödet var slut så jag satte en deg. Samtidigt så åt jag lite. Det blev pasta och korv. Degen jäste jätte bra och det blev dags att baka ut bullarna. Chanel övervakade mig hela tiden. Tror hon var nöjd med mitt bak för jag hörde inga protester.

Fick lite ont i ryggen efter baket och lade mig en stund. Måste ha somnat till lite. Tittade till degen och såg att det var dags att stoppa in bullarna i ugnen. De blev fina.

När de var klara så tog Chanel och jag en promenad i omgivningarna. Tog en anna väg så att jag slapp den skitiga vägen.

Grannarna som varit i Idre kom hem och deras labrador fattade tycke för Chanel men de får bekanta sig med varandra när Chanel har löpt färdigt. Det är nog inte så lång tid kvar nu.

Packade ihop brödet och kokte ett par ägg att ha på en alldeles nybakad macka lite senare.

32 st stora bullar.

Bädden jag skickade efter i går kom redan i dag. Vilken överraskning. Synd bara att den var lite för stor. Men orkar inte skicka tillbaka den.

Godkänd.

Chanel provade den genast men senare så lade hon sig i den lilla som ligger på soffan igen?

Missan har tagit det lugnt i dag. Hon går på golvet utan att bry sig om Chanel. En gån gick hon fram och luktade på henne bakifrån när hon, Chanel låg på golvet. Inga problem med att få till det mellan dem. Nu ska jag släppa ut Missan lite i morgon. Ville inte göra detta tidigare ifall hon skulle få för sig att flytta. Man vet ju inte hur de tänker, de små liven.

Här tittar Missan ner på Chanel.

Klockan hann bli bortåt halv åtta innan jag satte mig i soffan framför TV:n. En mugg te och nybakat smakade alldeles utmärkt.

Höll på att glömma att ta kort.

mars 12, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply