Lördagen den 13 Mars.

Jag gick upp halv åtta för att kissa Chanel i trädgården. Det regnade lite. Vet inte hur länge jag törs ligga innan hon behöver gå ut. Det ger sig väl så småningom. Vi lade oss en liten stund till och lyssnade på ”Ring så spelar vi” före frukosten.

Å, vad gott havrebullen smakade. Sedan löste jag Melodikrysset. Missade ju det förra lördagen. Då messade Veronika, mitt i krysset, att jag skulle få överta Chanel och sedan blev inte den lördagen sig lik. Nu så satt vi i soffan och löste krysset tillsammans.

När krysset var klart så tog vi förmiddagspromenaden. Solen sken på oss och det blåste inte. Det var riktigt skönt ute.

Sedan fixade jag till mig lite och tog Corollan till stan. Första gången jag har lämnat Chanel och Missan själva hemma. Det går så bra nu. De kan gå omkring på golvet utan problem. Än så länge umgås de väl inte direkt men det kommer säkert.

Tankade upp Corollan. Det gick i 34 liter. Det var fullt när jag körde till Torup förra söndagen. Har alltså kört ca 50 mil. Räknade ut att den drar 0.68 l/milen.

Körde sedan till Maxi och hade sett fram emot räkor till kvällen. Där blev jag besviken. Det fanns bara rökta räkor och det är inte min specialitet. Det blev grillade revben som vanligt i stället. Får sikta in mig på räkor nästa helg. Jag hittade en flaska vitt vin i klädkammaren härom dan nu får jag spara den till räkorna. I kväll så får jag läska mig med alkoholfritt öl i stället. Kanske ska fresta med en liten whisky till Melodifestivalen för att få i mig lite %.

När jag plockade frukt i en papperspåse så slog det mig: är det bättre med papperspåse i stället för plastpåse för miljön? Bra fråga.

En påse med äpplen och en med apelsiner från Spanien.

Chanel blev riktigt glad när jag kom hem och de hade inte råkat i luven på varandra. När vi promenerade tidigare så såg vi flera katter och Chanel ville gärna dit. Undrar om hon gillar att jaga katter? Det får framtiden utvisa. Inne så är hon så lugn när Missan kommer nära. Det kanske blir annat när de kommer ut.

Motstod frestelsen att köpa semlor i dag fastän de var billiga. I stället så värmde jag ett par pannkakor med sylt från i torsdags. Sprayade lite grädde på och åt till kaffet. Sedan tog vi en liten lur Chanel och jag.

Hade radion på i sovrummet och hörde att det var skidor. Det var damerna som åkte. Gick upp och satte på TV:n. När damerna var i mål så tog Chanel och jag en promenad igen. Nu hade det torkat upp på Rudabanan.

När Chanel ligger i bädden på soffan så går Missan förbi och passar på att lukta på Chanel. Det ser lite roligt ut.

Nu ska jag duka fram revbenen med tillbehör inför Mellon. Har startat med en whisky och jordnötter.. Nu så blir det alkoholfri öl till revbenen.

Det är du och jag, matte.

mars 13, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply