Tisdagen den 16 Mars.

Gick inte upp förrän lite över åtta i dag. Kissade Chanel i trädgården innan jag duschade. Sedan smakade frukosten gott.

Lite senare så tog vi en promenad i solskenet. Det var så varmt att jag var tvungen att ta av mig mössan och vantarna på hemvägen.

Det blev dags att åka till min väninna som hämtat mat på äldreboendet. Vi satt vid hennes köksbord och åt riktigt smaskiga raggare med fläsk. Det var skillnad mot de raggarna jag köpt på Maxi tidigare.

De rivna morötterna och brödbiten sparade jag till kvällen.

Vi blev proppmätta båda två. Blev bjuden på kaffe med kakor i finrummet. En lyxig dag. Nästan som förr i världen.

Jag handlade på Lidl på hemvägen. Chanel blev verkligen glad att se mig. Jag tog på henne sele och så tog vi en långpromenad i solskenet. Tog inte på mössa den här gången. Det blev lite kallt om huvudet för det drog lite om öronen.

Nu har Chanel träffat de två hundarna som bor på andra sidan gatan. Men eftersom hon är i slutet av löpet så blev det bara en snabb hälsning. De kom jättebra överens vilket jag i och för sig aldrig tvivlat på. Ska bli roligt med promenadsällskap framöver.

Resten av dagen tog vi det lugnt. För lugnt tyckte Chanel för hon hämtade en plychkatt, som Anni lekt med, och dödade den. Hon är ju van vid ett annat tempo om dagarna från förra hemmet. Hon är så glad i folk och vill gärna hälsa på dem vi möter. Ibland så vill de också hälsa till hennes förtjusning.

I kväll så åt jag brödbiten som blev över på lunchen till en mugg te. De rivna morötterna får vara tills i morgon. Är lite avundsjuk på min väninna som bor så nära äldreboendet och har tillgång till mat därifrån till ett pris på 64:-

Det ringde på dörren och det var fiskbilen som jag handlat fisk av tidigare. Nu så går det inte åt så mycket fisk att jag vill köpa stora förpackningar. Men blir jag sugen kan jag ringa till fiskbilen och beställa fisk. Bra att veta.

Undrar när Shalom ska ringa och tala om när de ska hämta min säng? Den måste vara bort till nästa vecka då min nya säng kommer. Lite nervöst.

I kväll börjar Trädgårdstider. Det ska bli kul att titta på.

Missan börjar bli sig lik igen och får sina ryck med rivstarter och tvärnitar. Nu väntar jag på att hon ska busa med Chanel. Vi får väl se.

mars 16, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply