Torsdagen den 18 Mars.

Vart tog våren vägen? Kallt igen, -2 grader vid frukosten. Solen kom fram och gjorde oss sällskap. Ringde till Shalom och frågade när de tänkte komma och hämta sängen. damen som jag pratade med skulle lägga en lapp till killarna som var ute och körde.

Tog en lite längre promenad i dag. Gick på andra sidan vattnet vid dammarna. Chanel tyckte om den vägen, där var det nog bra sorkmarker.

Ingen lyckad jakt i dag.

Svanarna var kvar och hittade nog mat i botten på dammen, för halsarna var borta.. Mobilen ringde och det var Shalom som undrade om jag var hemma. Jag sa att jag skulle vara det om ca en halv timma.

Hann precis hem innan de ringde på dörren. Jag hade ju tänkt att ta bort sängkläderna och dammsuga bakom sängen och mellan madrassen och sängstommen men nu hann jag inte med det. Visste ju inte om de skulle komma i dag eller i morgon eller inte alls. Så därför ville jag inte göra något förrän jag visste att de skulle komma. Nu kom det plötsligt på.

När de åkt så lastade jag in bäddmadrassen i Corollan och satte igång med städning. Tvättade sängkläderna också. Det blir nog bra med nya sängen som ska komma i nästa vecka.

Nu så har jag ett profesoriskt sovrum tills min nya avancerade säng kommer. Tyngdtäcket fick stanna nere. Nu ska jag sova i bäddsoffan under ett mjukt täcke ett par nätter.

Jag hade hjälp av både Chanel och Missan med att bädda.

Blev trött av allt städandet och satte mig i soffan med ett glas bubbelvatten. Chanel satt bredvid. Men så kom Missan som en kanon fram under soffan och upp i klöspelare för att titta ut. Chanel måste naturligtvis se vad det var som fångat Missans intresse.

Såg kul ut.
Tröttsamt att stå, bättre att ligga ner.
Av Missan syns bara svansen.

Lite senare så kom det ensamma lilla rådjuret och gick precis vid altanen. Då blev det ljud i Chanel. Hon har en rejäl röst. Det var så att rådjuret hajade till men det gjorde sig ingen brådska därifrån ändå.

Klockan blev halv tre och jag var gör hungrig. Trodde inte jag hade några frysta gula ärtor men blev överraskad. Tinade och värmde dem samtidigt som jag bakade tunna pannkakor.

En riktig torsdags middag.

Jag får hjälp med att duka av. Chanel tycker jag skött fördisken dåligt och gör om. Det gäller att inte sätta in vassa knivar där.

Här var det fuskigt gjort. Jag fixar säger Chanel.

Bestämde mig för att flytta in ullfotöljen, jag köpte till Bertil, till sovrummet. Den väger ett ton. Baxade upp den på en liten matta och drog den till sovrummet. Det blir bra att ha den där inne. När jag skulle dra mattan till sin plats i hallen så höll Missan emot. Är så glad att jag har dessa underbara sambos. Utan dem så skulle jag inte klara mig.

Lite över fyra så började det snöa. Stora flingor och små blandat. Det var dags för en promenad igen och det var bara att klä på sig. Törs ju inte släppa ut Chanel själv i trädgården än. Det var väldigt blöt snö men den lägger sig på gräset.

Så blev det kväll igen. Lite TV tittande till. Sedan ska jag gå upp och sova i soffan. Den sov vi i när vi hälsade på min mor förr i tiden. Då stod den i Motala.

mars 18, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply