Fredagen den 19 Mars.

Vaknade med ont i ryggen. En hemskt obekväm säng som jag har som gästsäng. Där vill nog ingen sova flera gånger. Den är så hård. Chanel och jag trängdes i den smala sängen. Vi är vana med en bred säng. Men jag hade sovit i alla fall. Nu längtar jag efter min nya säng.

Rastade Chanel i trädgården med täckjackan över nattlinnet och bara ben. Svinkallt. Det låg lite vitt på backen.

Värmde mig i duschen före frukosten. Den var skön, duschen. Frukosten smakade gott som vanligt.

Vi tog förmiddags-promenaden längs med Rudabanan, där blåser det minst. Det var kallt på bortvägen men det var inget mot vad det blev när vi vände hem. Det är bara jag som fryser, Chanel tycker det är härligt och nosar efter sork/möss i dikeskanten med viftande svans.

Svanarna vilade upp sig, stackarnas. Där du Sten, från Skåne som badar i havet varje morgon.

Jag hade släppt ut Missan innan vi gick iväg på promenaden och jag förväntade mig att hon skulle vänta på oss för att bli insläppt när vi kom hem men ingen katt vid huset. Efter en liten stund dök hon upp i alla fall.

När Missan var inne så var ordningen återställd och jag kunde ta Corollan till stan. Biltema öppnade ju för ett litet tag sedan och jag stannade till där. Jag var där första dan men då var det mer folk. Nu så var det mycket färre kunder där. Jag hittade inget jag ville ha men nu var det ingen lång kö till korven. Så jag köpte en kokt med bröd. Tänkte på en vän som är i Portugal med bruten höft. Han kan äta många korvar han. Nu får du krya på dig och träna upp höften.

På Maxi tittade jag efter blommor att köpa men det var inga som föll mig osmaken. Köpte vad som stod på lappen och körde till Djurproffsen. Köpte FY spray för Missan tycker om att sabba tapeterna i hörnena. Nu ska här sprayas.

Det blev inga räkor den här helgen heller. De är alldeles för dyra. Köpte en räkmacka i stället. Sista stoppet var vid Byggmax. Där bytte jag gas till bubbelvattnet, billigast där 30:-.

Chanel blir så glad när jag kommer hem. Hon tror nog att jag övergivet henne men ångrat mig och kommer hem. Härligt att vara efterlängtad.

Det var skidor på TV så jag satte på den. Trodde att skidsäsongen var slut förra helgen men icke.

Kan inte säga att jag var sugen på eftermiddagspromenaden men vi gick ut en sväng i alla fall. Fy vad kallt. Frös om händerna fast jag hade vantar på mig. Chanel fryser inte utan far runt i det höga gräset vid gångbanorna. Det kan ju finnas ett byte där.

Hemma igen så vankades det kaffe med bulle och hallongrotta. Det var detta kaffet som hägrade medan jag promenerade i kylan.

Till kvällen så öppnade jag den sista flaskan med vitt vin. Nu har jag bara en flaska rött kvar sedan är det systemet som gäller. Dukade upp med räkmackan. Smakade gott, vinet var så där. Undrar om jag dricker upp allt i den flaskan.

Delade med mig några räkor till Missan.

Undrar om jag ligger lika illa i natt i bäddsoffan? Det finns en bäddmadrass i klädkammaren som är 7 cm hög, funderar på om jag ska ta fram den eller inte. Troligen är jag för lat.

Det stod en klockradio som blinkade, bredvid bäddsoffan. Den fick jag igång i går kväll. Den kan jag somna till och den går i gång halv åtta på morgonen. Så det blir Karlavagnen i en timma innan jag somnar.

Blev påmind av detta på FB. Vad trevligt vi hade 2015.

mars 19, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply