Lördagen den 20 Mars.

Vårdagjämning.

Nu är vi på väg mot vår i alla fall, fastän vintern försöker hålla sig kvar.

Det är ingen skön bäddsoffa jag har. Förstår nu varför ingen vill komma och sova över här. I morse hade jag inte lika ont i ryggen som i går morse. Man vänjer sig kanske. Hoppas nu att min nya säng kommer i nästa vecka som de lovat. Ska ringa på måndag och fråga om den är på väg. Annars får jag lägga madrassen som ligger i klädkammaren som underlag i min bädd.

Det var inte lika kallt på vår förmiddagspromenad som i går. På hemvägen så hade jag lite medvind. Det var många ute och promenerade i dag men vi mötte inte en enda jycke. Det är så trevligt att se svanarna i dammen. Undrar om de tänker bygga bo där?

Missan satte fart här inne och jag släppte ut henne men hon ville snart in igen. Jag har tittat lite på skidskytte i dag. Vi fick inga medaljer i dag.

Det blev några pannkakor över i torsdags och jag åt två med sylt som jag värmde i micron. Lite spraygrädde på och de smakade jätte gott till kaffet. Laddade de sista två med skagenröra tills ikväll.

Missan håller sig framme.
Så här kan man också ligga.

Jag har börjat sakna min mamma, som gick bort för 8 år sedan, mer och mer. Tänk vad bra och härligt det hade varit att få ringa till henne och prata lite. Saknar dessa samtal extra mycket nu i denna isolering. Det är fruktansvärt ensamt fastän jag har sällskap av Missan och Chanel. Hoppas att jag kan åka till Spanien nästa vinter. Där finns vänner runt ikring på campingen. Inte en till vinter till i isolering.

Nu är det inte långt till påsken. Jag hade hoppats på att åka iväg med husbilen men det blir nog inget av med det. Inget vaccin och stor smittorisk. Bäst att hålla sig hemma. Om jag bara visste att min nya husbil inte blir försenad så skulle Husbilslandet gärna få hämta den ”gamla”. Men tänk om jag inte får den nya i april utan får vänta på den tills sommaren är över. Det är mycket om nu. Är så trött på allt.

Chanel och jag tog en promenad vid halv fem. Det ar 5 +grader men kändes som -10. Det hade börjat blås lite. Chanel skuttar fram och pinkar in reviret. Det är fart på henne. Jag frös om händerna i dag också, fastän jag hade vantar på mig.

Till kvällen så gjorde jag i ordning crepesen. Strödde på riven ost och gratinerade i ugnen. Under tiden så bäddade jag min tillfälliga säng med madrassen från klädkammaren.

Tjock och bra.
Chanel godkände den.

Sedan så kalasade jag på crepesen och drack alkoholfri öl till. Det vita vinet som jag öppnade i går hällde jag ut. Det smakade inte gott. Billigt vin från Lidll ska man dricka medans det är gott och inte spara. Detta köpte jag i Bolnuevo 2018 eller 2019.

Nu så ska jag titta på en film innan det är dags att pröva sängen med den tjocka madrassen. Bädden blev lite bredare också så nu får vi bättre plats Chanel och jag.

mars 20, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply