Måndagen den 22 Mars.

Jag var uppe vid sex och gick på toa. Satte på radion och lade mig igen. Chanel låg kvar i sängen och väntade på mig. Vaknade sedan lite över åtta och då tyckte jag det var dags att gå upp.

Chanel fick kissa i trädgården och sedan åt vi frukost, hon och jag. Missan hade naturligtvis fått påfyllning i sin matskål också.

Såg sedan på McLouds döttrar på SVTPlay. Det som visas på SVT klockan 16.45. Sedan klädde jag på mig och så gick vi ut på promenad. I dag så lät jag Chanel gå lös på Rudabanan. Jag ropade på henne när vi mötte folk. Sedan gick vi på andra sidan vattnet och där finns det fina sorkmarker. Nu kunde Chanel göra utstickande vid sidan av grusgångarna. Hon håller reda på var jag är. Tittar till mig så att jag inte försvinner. När jag ropar kommer hon med en gång.

Nu är hon långt bort.
Jag är på väg, matte.
Nu är jag här,matte. Var är godiset?

Det var fart på henne i dag. Mycket bättre när hon kan spring fritt och göra utstickare i det höga gräset. Nu ligger det torra gräset ner efter vintern. Men hon hör saker och dyker ner i det torra gräset och gräver frenetiskt. Men det blir inget byte.

Där är det nog någon.
Här har hon roligt.

För att kom tillbaka på rätt sida om dammarna så måste jag gå över en liten bro men den var onödig tyckte Chanel.

Onödigt att gå på bron.

Vi var inte riktigt överens om vägvalet på hemvägen men jag vann. Hon är så lydig. Eftersom vi inte mötte någon fick hon gå lös hela vägen hem. Det var skönt för Chanel att få röra på sig ordentligt. Hon har ju gått i koppel i två veckor nu. I dag så blev det längre och snabbare promenad för henne.

Jag ringde till Törnvalls Möbler när jag kom hem och frågade om min säng. Den skulle jag få den här veckan. De ringer dagen före leverans sa damen jag pratade med. Nu håller jag tummarna för att det blir snart. Visserligen ligger jag bättre i bäddsoffan nu när jag lade dit en extra madrass men sen blir det nog som att ligga på moln.

Vi tog en promenad till på eftermiddagen. Då satt det en svart katt med vitt bröst ett par meter från gångbanan. Chanel stelnade till och frös fast i marken. Hon ville inte gå därifrån. Men med lite mutor och övertalning så kom vi vidare. Misstänker att om det kommer en katt när hon är lös så blir det springa av. Vi får väl se hur det går när grannens röda katt går över tomten i sommar.

Hade tagit upp ett paket med fläskytterfilé från frysen i morse. Dem stekte jag och lät eftersteka i grädde. Åt kokta potatisar och morötter till. Det var kött för två så jag frös det som blev över. En matlåda till en annan gång.

Strax före sex så ringde mobilen. Det var från Törnvalls. De kommer med sängen mellan två och fyra i morgon. Jag hade gett upp hoppet om att få sängen i morgon och blev glatt överraskad. Bara en natt till i bäddsoffan.

Nu blir det snart ”Husdrömmar” på SVT 1. Ska bli spännande att se vad de gör om i kväll. ”Atlantis Croccing” har jag redan sett sist avsnittet av.

Nu har jag sett ”Husdrömmar” och jag har mycket hellre en husbil än det blå lilla huset de byggde.

Jag har också druckit en mugg te och ätit knäckebröd. Nu stänger jag igen för i kväll.

mars 22, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply