Torsdagen den 25 Mars.

Trandagen och Våffeldagen (Vårfrudagen).

Trandagen är en tradition med en mycket lokal prägel, framförallt förknippad med sydöstra Småland, Öland och Blekinge, men också till viss del Västmanland, Värmland, Dalsland och Danmark. Trandagen inträffar när tranan åter syns på himlen efter vintervistelsen och firar att våren och ljuset har kommit tillbaka. Wikipedia

I natt väckte Chanel mig med att sätta sig upp och lyssna. Sedan kom det ett skall. Hon fortsatte att gruffa. Jag blev lite orolig och undrade vad hon hade uppmärksammat. Jag gick upp och kollade husbilen. Tänk om någon gjorde inbrott där men det var tomt på gatan och tomt i trädgården. Vi lade oss igen. Men Chanel kunde inte släppa det och fortsatte gruffa lite. Jag hörde också några mystiska ljud.

Jag gick upp igen och uppför trappan. Där satt Missan och tittade på oss. Sedan såg jag att hon försökt att ta sig in i Chanel matsäck som stod i ”skräprummet” det var små bitar av säcken på golvet. Jag ställde in säcken i klädkammaren och vi kunde gå och lägga oss igen, Chanel och jag. Nu var ordningen återställd. Jag har fått en vakthund. Det bådar gott inför husbilsresorna. Hon är inte skällig men har koll.

Vi sov vidare och gick upp först vid halv niotiden. Bertils klockradio är i gång två timmar efter att larmet gått igång. Men jag lyckades inte få den till att gå en timma efter att jag lagt mig. Hittar ingen manual heller. Så jag får återta min klockradio. Den kan jag somna till och lita på att den stänger av sig själv efter en timma

Åt frukost efter Chanels kissningen i skogskanten. Klädde på mig och var klar för en lite promenad till veterinären där Chanel ska få en spruta som hon saknade. Rabiessprutan väntar jag lite med. Vi gick en liten omväg så vi kom lagom. Fick vänta i ca 10 minuter efter bokad tid?

Vid invägningen så stod vågen på 9,7 kg. Hon fick godkänt. Jag tycker att Chanel har fått lite midja sedan hon flyttade in hos mig. Hon äter inte så mycket men får i sig mat varje dag. Det står torrfoder framme hela dagarna men hon äter bara det uppblötta fodret.

På hemvägen fick vi syns på en padda. Men den hann nästan försvinna bland löven innan jag fått fram mobilen för att ta kort. Den var stor som min handflata.

Det var fint väder ute i dag också så jag lät köksdörren stå öppen. Chanel höll sig inne hos mig i köket, kanske för att jag gjorde några våfflor. Sedan satt jag ute och åt dem med sylt och grädde. Det blev bara tre stycken men det räckte.

Det sticker fram en lite nos till vänster.

Jag blev proppmätt. Chanel fick en liten bit. Det är ju bara våffeldag en gång om året. Vi blev sittande ute ett tag. Plötsligt fick Chanel syn på något i skogen men satt kvar på altanen. Det var Missan som gick nere i skogen. Tänk att Chanel kände igen henne på avstånd. Undrar vad hon gjort om det varit grannens katt?

Tänk vad bra det går att sitta för öppen dörr.

Sedan tog vi en promenad på Rudabanan. Det var mycket folk ute och gick i dag. Jag var trött när jag kom hem och tog en liten lur på sängen. Fick sällskap där. Sängen är så skön, värd varenda krona.

Det blev inte någon mer mat för mig i dag. Kände mig mätt resten av dagen. Några vindruvor slank ner i alla fall.

Nu verkar det som om vi ska få brev om vaccinet nästa vecka. Det är på tiden. Jag hade tänkt att ta en tur med husbilen i påsk men har bestämt mig för att stanna hemma och vänta med resandet till jag fått mina sprutor.

mars 25, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply