Söndagen den 4 April.


Påskdagen.

Sovmorgon i dag. Vi gick upp vid niotiden. Gick ut med Chanel i trädgården innan jag gjorde frukost. Missan var med ute och hon var lite busig. Klättrade upp träden. När hon kom ner så rusade hon genom trädgården och då kunde inte Chanel hålla sig utan rusade efter. Hon hade koppel på så det blev tvärnit efter en bit. Så kan det gå. Chanel är så mycket piggare än Anni var på slutet. Det skiljde ju bara två år mellan dem så jag undrar om Anni hade krämpor som jag inte märkte då.

I dag så hade jag en tjock bit helgskinka på mackan. Det smakade gott. Var för lat att koka ägg. Det fick vänta till senare.

Chanel och jag tog en promenad lite senare. I dag så tog jag en tröja under den tunna jackan. Solen sken så härligt på oss men det var ingen värme. Men på hemvägen när jag hade vinden i ryggen så fick jag knäppa upp jackan. I dag så mötte vi mycket folk så Chanel gick ha koppel på.

När klockan närmade sig halv två så satte vi oss i Corollan. Jag tog en omväg förbi Gunnarsö Ställplats. Där stod fem husbilar. Undrar hur många som stod på kajen i stan. Där körde jag inte förbi på vägen mot stadsparken. Det var två hundar med en matte och en husse i rastgården. Chanel tyckte de blev för närgångna och sade ifrån. Det dök upp några fler hundar med hussar/mattar efter hand.

Chanel kände sig mer hemma den här gången och fick för sig att hon skulle bestämma lite. Det var en valp på fem månader och sedan kom en på sju månader och dem skulle Chanel sätta pli på. När det sedan kom en dvärgpincher på 12 veckor så skulle Chanel ta hand om den. Likaså om det uppstod lite dispyter mellan de andra hundarna så gick Chanel dit och skulle ordna upp det. Men jag sade bara till henne, Chanel, att låta bli så slutade hon med det och kom till mig. Synd att inte jag kan ta åt mig äran av hennes lydnad. Den finns bara där.

Vi var inte så många där i dag så vi kunde prata med alla. Blev kvar i en timma och en kvart. Det blev till slut för kallt och magen började klaga på att det var länge sedan den fick påfyllning. Bilen stod på Lidls parkering så jag gick in där för att köpa jos och ägg innan jag körde hem.

Där stod Missan på trappan och jamade. Hon var också hungrig. Jag satte igång med att koka ägg och stoppa Dafsgårds Jansson i ugnen. Efter ca en timma så var maten klar.

I dag så serverades Kallsupen och påskmust. På kortet saknas Janssons.

Mätt och belåten startade jag diskmaskinen och lade mig på sängen en halv timma innan TV:n började. Lagom till jag skulle gå upp så ringde Missan på och ville gå in.

Nu är påskäggen med godis framme på soffbordet. Vet inte vad jag ska hälla i glaset än. Men det ger sig nog.

En riktig påskkäring. Hittade du inte hit?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *