Fredagen den 9 April.


I dag skulle det bytas elmätare. Vad jag förstod så skulle inte jag behöva vara hemma. Men halv åtta så ringde det på dörren. Mannen berättade att han skulle stänga av elen i ca 5 minuter. Jag och Chanel, som inte sagt ett ljud fastän det ringde på dörren, gick och lade oss igen. Gick sedan upp vid nio.

Först så tog Chanel och jag en liten tur bakom tomten ihop med Missan. Därpå dusch och frukost. Det plingade till i paddan och Monika från Piteå tittade in. Och jag som satt med blött hår och osminkad. Vi pratade en stund i alla fall. Kul att prata med henne.

När håret torkat så tog Chanel och jag en riktig promenad. Det hade regnat men höll upp när vi gick.

Sedan tog jag Corollan till Maxi. Och där fick jag användning av mitt tålamod. Skulle köpa revben över disk. Pratade med en kille där och frågade om revbenen snart var klara. Det. Var de och jag tog en nummerlapp. Det var fyra före men vilken tid det tog. Det var två personer som höll till vid grillarna, en tjej som gjorde räkmackor och två som servade kön. Det två som servade kön hade bara en växel. Den ena tjejen strök varje skinkskiva som hon skar med maskinen. Och kunderna skulle ha det och det. Ibland har de färdigpackade revben i ett skåp men inte idag. Till slut så fick jag mina fem revben i en påse.

Gick förbi jordgubbar från Spanien som läskade mig. Det var inte många i förpackningen men de såg fina ut och kostade bara 20:-. De fick följa med hem.

När jag kom hem så mötte mig båda mina sambos i hallen. Då sken solen ute men kaffet med de micrade pannkakorna med sylt och grädde på, åt jag inne. Det lugnade mina nerver lite. Förstod sedan att den ena tjejen bakom disken var nybörjare men det var lite jobbigt att se henne jobba. Puh!

Lite senare så kunde jag inte motstå att ta en lite längre promenad med Chanel. Det var inte så mycket folk ute så hon kunde gå lös rätt så mycket. Det blåste ordentligt, nästan så man fick ta i för att komma framåt.

Inte spegelblankt i dag inte.
Här kommer jag, matte, så fort jag hinner.
Nu var jag väl duktig?
Hon är inte rädd för vatten. Får väl se upp så hon inte tar ett bad.

När vi hade ca 200-300 m kvar hem så började det regna med små hagelinslag. Jag såg att himlen började mörkna men trodde vi skulle hinna hem innan regnet kom.

Ser på TV nu och där säger de att pensionärerna har det bättre ställt nu. Det är Alecta som gjort undersökningen. Men har man ingen tjänstemannapension så blir det inte mycket pengar varje månad. Det kan jag gå i god för.

Nu ska jag snart plocka fram lite att äta framför TV:n. Jag har lite rött vin kvar så får väl hälla upp ett glas.

Sockerkaka, jordgubbar och grädde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *