Fredagen den 23 April.

Uj, vad veckorna går. Redan fredag.

I kväll ska jag dra för mörkläggningsgardinerna i sovrummet. Det blir alldeles för ljust på mornarna. Persiennerna släpper igenom ljuset.

Jag gick upp vid åtta och ringde till veterinären i Mönsterås. Chanels ena öga är irriterat. Det kommer lite var ur det. Det började i går och var inte bättre i dag. Fick en tid klockan 15.45. De stänger 16.00 så det var i sista minuten.

Sedan så åt vi frukost efter Chanels och Missans snabbutflykt. Chanel har bytt vanor nu gör hon nr 2 redan då. Bra då vet jag att det är gjort.

De har varnat för busväder men det verkar inte bli så farligt. Blåser gör det men det kommer inget annat uppifrån. Har sett på FB att de har fått tillbaka vintern i norr. Stackars er.

Efter en promenad med Chanel så tog jag Corollan till Maxi för att handla. De pratar på radion om att det är en väldig smitta i Kalmar län. Inte roligt men jag har ju klarat mig hittills så det ska nog gå bra ett tag till.

Träffade en gammal kompis och vi ställde oss vid sidan av inne i butiken och pratade en liten stund. Vi har umgåtts mycket förr men nu blir det inte så mycket. Hon har en sjuk man och har fullt upp.

Åt värmda pannkakor med sylt och grädde till kaffet. Gott. Det blev lite till Chanel också. Tog en promenad på Rudabanan. Det var mycket folk där i dag.

Satt sedan och löste korsord medan jag väntade på att det skulle bli dags att åka till veterinären. Precis när jag skulle ge mig iväg för att vara ute i god tid så ringde det från Husbilslandet. Det hade blivit fel på mitt beställda tält. Men det löste sig. Checkade av att allt annat var O. K. Nu var det bara en list till kappan under bilen kvar att montera. Skönt. Nu ska jag bara få mitt gjort med det sista som ska ut från den gamla.

Det höll på att strula med resan till Mönsterås. Efter en liten stund så blev det stopp på E 22: an. Nej, tänkte jag. Men det var en husvagn som stod i vägkanten på den enfiliga sträckan. Det gick att köra förbi både för personbilar och långtradare men det gick lite sakta.

Så jag kom fram med tio minuters marginal. Då slapp jag vänta så länge på att få komma in. Chanel fick lite grön vätska i ögat och sedan kollade veterinären om det fanns någon skada men det syntes inget. Hon skrev ut en salva mot konjuntivit sedan var det bara att betala och åka hem igen. Fick ha på mig munskydd för att komma in. Det är inget som jag är van vid. Svårt att andas och imma på glasögonen. Men jag överlevde.

Någon ihärdig bonde hade gödslat på åkern bredvid vägen och det gonade pyton. Den stackars husvagnen stod fortfarande kvar i vägrenen. Nu gick det ganska bra för bilarna att ta sig förbi.

Jag stannade till på Maxi där Lilla Hjärtat finns och hämtade ut salvan. Körde sedan hem.

Fick i en liten sträng med salva i Chanels öga. Det är lättare när man är två men jag fixade det. Nu ska hon ha en sträng morgon och kväll i sju dagar.

Pratade lite med veterinären om det här med att en tik som fått valpar löper mindre risk att få livmodersinflamation. Som jag trodde så har det inget samband. Det är bara en gammal skröna. Veterinären borde ju veta bäst. Att en hund fått valpar är ingen garanti för att slippa livmodersinflamation.

Chanel blev trött av besöket hos veterinären. Inte tyckte hon om godiset hon fick där heller.

I kväll har jag ätit en räkmacka inköpt på Maxi.

Vinet går fortfarande att dricka.

Nu så är det fredagskväll igen. Nästa fredag har jag en ny husbil. Varför kan jag inte glädja mig åt detta? Ibland undrar jag vad jag håller på med? Ska jag verkligen köra omkring med husbil i min ålder? Men glädjen kommer nog.

april 23, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply