Lördagen den 5 Juni.

Vaknade tidigt men låg kvar till åtta. Då tog vi en runda, Chanel och jag. Fixade frukost när jag kom hem. Kokte ägg och lyxade till det. Satt ute i solskenet och myste. Efter att frukosten var slut så satt jag kvar och blev underhållen av grannar och båtfolk.

En rejäl frukost.

Det var många husbilar som åkte iväg och platserna fylldes på. Två husbilar bredvid hade sällskap och det var mycket snack om allt möjligt. Skulle markisen upp eller inte? Skulle de flytta till en finare gräsmatta? Vad hade de för mat till senare, skulle de cykla nu eller senare mm. Riktigt underhållande.

En segelbåt lastades och jag trodde att det var två par som skulle iväg men det var två tjejer som gick iväg för motor. När de lämnade hamnen så höll de på att gå på fel sida en grön pinne. Killarna som var kvar på landbacken busvisslade och skrek åt dem. Tjejerna girade och passerade pinnen på rätt sida. Förstod att det var väldigt grunt på fel sida? De satte segel längre ut och då oroade sig killarna igen. Det fanns tydligen ett grund där ute också men det gick bra.

Ett par killar höll på att greja med en segelbåt vid kaj. De behövde en stege för att något strulade med masten. En stege hämtades med bil. Rätt som det var så brakade det till och masten låg tvärs över linorna som höll bojarna på plats. Oj, så det kan gå. En kille hade lite tidigare klättrat upp i masten för att fixa något men han hade hunnit ner innan masten föll. Vem behöver TV?

Jag har promenerat med Chanel några gånger under dagen. Vi har tränat på att gå fint vid sidan och det har gått jätte bra. Köpte 3 hg räkor i fiskaffären till kvällen. Stora och fina.

Det fanns mycket gott i butiken.
Ställplatsen på håll.
Vallmon har en härlig färg.
Det är väldigt långgrunt.
Badviken. Några ungar plaskade längre bort.
Servicebyggnaden till höger.

Jag dukade upp min kvällssupe när det mojnat på. I brist på vitt bröd fick det bli ett morgonbröd.

Rosévinet räckte till ett glas.
Ser mer ut när det är slut. Jag delade med mig av räkorna. Mina medresenärer fick var sin.

Hällde upp ett glas cider och njöt i kvällssolen. Funderade på att bjuda över mina vänner från Stenungsund på en Cava men det hann jag inte. De kom med pallar, glas och Cava. Vi satt och hade väldigt trevligt tills klockan blev över nio. Vi har mycket att prata om. De har ju också varit söderut. Både i Spanien och Portugal. Solen hade försvunnit bakom träden och det blev lite kyligt. Mycket beroende av att man suttit i solen hela dagen.

Satte på TV:n men det fanns inget intressant där bara en film. På radion var det fotboll. Det fick bli paddan.

juni 5, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply