Måndagen den 7 Juni.

Hörde lite på radion innan jag gick upp i morse. Där sa de att dagen skulle börja med sol men att det skulle komma lite moln senare och att det eventuellt skulle regna lite till kvällen.

Tänkte då att jag stannar tills molnen kommer och åker hem då. Men vi tog vår promenad och åt frukost samt satt med ryggen mot solen utanför husbilen. Det var för varmt att få solen direkt på sig.

Men inte kom det några moln inte. Temperaturen skulle kunna bli uppemot 28 grader. Så jag plockade ihop mina grejer, tog en promenad med Chanel och drog iväg. Stannade till vid tömningen och fick tomt i toan och gråvattentanken. Innan jag körde vidare köpte jag ett halvt kilo räkor och en rökt makrill. Räkorna är så fina där.

Solen sken rätt in i bilen hela vägen till bron. Å, vad jag saknade AC:n som fanns i förra husbilen. Bara att ställa in rätt temperatur. Fick öppna sidorutorna lite i överkant. Kom på att jag skulle ätit lite innan jag åkte iväg men det hade jag glömt. Tittade efter något bra ställe att stanna och äta men det såg så varmt ut överallt. Men när jag kom till Emåns rastplats så fanns det skugga och jag åt upp det sista av ostkakan. Då var det ju bara en liten bit kvar men jag var hungrig.

Hörde på Titti Schults program hela vägen hem. Gillar att höra på henne. På uppfarten stod det en gul bil. När jag åkte hemifrån var det en blå. Efter att ha backat upp husbilen mellan grannens hus och Corollan så bar jag bara in det som fanns i kyl/frys och lite till. Tog sedan fram vattenslangen och spolade av uteplatsen och Corollan. Tyvärr så kommer det nog mer frömjöl men det såg fint ut när jag var klar.

Missan sprang ner i skogen, troligen så letade hon efter något att leka med. Det har varit lite synd om henne när vi var på Öland. Chanel rullade runt på gräsmattan och kollade över densamma. Jag hade tänkt sätta mig på altanen en stund men det var alldeles för varmt.

Skönast var inne med köksdörren öppen. Framåt halv fem så var det lite moln och skyar på himlen men det var lika varmt.

Tog fram en hink med vatten och flugsvampen. Gick sedan loss på husbilsfronten. Där var en del insekter. De satt löst nu men i morgon efter att solen torkar fast dem så hade det blivit mer jobb. Tvättade av nerdelen på Corollan också. Den har varit skitig länge.

Nöjd med mig själv så hällde jag upp räkorna och bredde mig en macka. Satte mig ute på altanen och öppnade en öl. Satt sedan och smällde i mig ett halvt kilo räkor. Lätt som en plätt. De var så goda. Solen gömde sig bakom ljusa moln men glimtade till ibland.

Det var lagom mycket räkor.

Myggen börjar komma nu så jag gick in men köksdörren fick stå öppen med myggnat för.

Jag hade fått ett handskrivet brev från en barndomskamrat. Tack snälla Kjerstin, det är så roligt att läsa vad du skriver. Har tänkt skriva till dig också men vet ju att du läser det jag skriver här. Men det kommer ett handskrivet rätt som det är, jag lovar.

Jag såg kameler på väg till bron. Såg dem även när jag körde till Böda i torsdags. Kul inslag i naturen.

Har lånat bilderna från nätet..

juni 7, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply