Tisdagen den 8 Juni.

Av regnet såg jag inte röken i går men det har kommit lite, väldigt lite i natt 4 mm. Å, vad min säng är skön att sova i. Chanel håller med.

I morse så stålade solen från en klarblå himmel. Jag tänkte ta upp en havrebulle från frysen till frukost men det var tomt i i lådan, bara en tekaka och den var väldigt torr fastän jag tinade den i micron. Hämtade in Hemmets Journal så jag hade något att läsa under tiden frukosten varade. Tänkte på för och nackdelar på att sätta igång ett bak. Fördelarna vann. Hade ju köpt jäst för ett bra tag sen men den var helt O. K.

Det jäste bra och degen var precis så kladdig som jag ville ha den. Jäste fint på plåten också. Bra med en tidning medan man väntar. Bakade ut och det blev stor fina bullar.

nu räcker det t8ll många frukostar.

Det var så varmt ute att jag tittade färdigt på ”Utpekad” som jag började se i går kväll. Det är inte klokt hur rättsväsendet fungerar. Undrar hur många som sitter oskyldigt dömda i fängelserna?

Sedan tog Chanel och jag en promenad. Bara en liten runda för det var varmt ute. Vevade ut markisen och fäste stödbenen i marken, bar ut lite dynor när vi kom hem. Packade sedan bullarna och frös in. Sparade en tills i morgon och gjorde i ordning en med rökt makrill på. Hällde upp en öl och satte mig under markisen och mumsade.

Missan satt på första parkett. Det doftade ju gott om makrillen.

Satt sedan ute och läste HJ och kolade på paddan emellanåt. Satte Orvar i arbete. Det behövdes för gräset hade växt och även ogräset.

Chanel har svårt att håla sig på tomten. När hon ser grannarna vill hon gärna in och hälsa. Det räcker att jag vänder bort blicken en liten stund så har hon slunkit in till dem.

Det hände inte mycket mer i dag. Jag bar in dynorna men lät markisen vara ute. Den är ju förankrad i backen och det ska inte blåsa.

Gjorde lite te och åt ett par kex lite senare. Måste åka och handla i morgon.

juni 8, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply