Torsdagen den 10 Juni.😎


Vaknade till sol och vÀrme Ànnu en dag. Startade Orvar som fick göra nÄgra pass. NÀr jag satt och Ät frukost pÄ altanen sÄ försvann Chanel som en raket bort över grannens grÀsmatta. NÀr jag kom dit sÄg jag inte röken av henne. Men efter en liten stund nÀr jag ropat och visslat sÄ hörde jag henne komma Ät mitt hÄll.

Jag sÄg en ekorre springa uppför stammen till en tall bakom grannens tomt. DÀr stod Chanel och försökte klÀttra. Efter en stund sÄ tröttnade hon och kom sÀttandes till mig i full galopp. FÄr jag godos nu, matte, syntes i hennes blick. Sedan lÄg hon pÄ grÀsmattan i över en timma och spanade mot trÀden. Hon Àr helt insnöad pÄ ekorrar.

Åkte till stan och gjorde ett Ă€rende pĂ„ banken. Ringde i gĂ„r och bokade en tid. Bertil hade fĂ„tt tillbaka lite pengar frĂ„n skattemyndigheten och jag var tvungen att gĂ„ genom banken för att fĂ„ tillgĂ„ng till dem.

NÀr det var avklarat sÄ gick jag till klÀdbutiken i samma kvarter. DÀr fanns inget som jag tyckte var vÀrt pengarna som stod pÄ prislappen. I skobutiken intill hittade jag dÀremot ett par fina sandaler. Kunde inte motstÄ en urtjusig hatt som hÀngde dÀr. Jag ska inte sola ansiktet och med den hatten sÄ klarar jag att undvika solen.

Den röda kjolen köptes pÄ Lidli gÄr.

Det var alldeles för varmt att sitta ute sÄ det blev att vara inne. DÀr var det behaglig temperatur. Funderade pÄ om jag skulle fika eller Àta lite mat. Klockan hade blivit mycket sÄ det blev mat.

Vispade till pannkakssmet och grÀddade nÄgra tunna pannkakor. De smakade gott med sylt pÄ och mjölk i glaset. Chanel lÄg pÄ grÀsmattan och kollade ner i skogen. Men nÀr jag stÀllde ner tallriken för fördisk sÄ kom hon sÀttandes.

Det hade mulnat pÄ men det var fortfarande varmt. Jag satt ute och löste korsord i den nya HJ. Men nÀr solen inte brÀnner sÄ kommer myggen. Det ska visst bli mycket mygg i Är sÄ de pÄ radion. Tvi vale.

Jag bar in dynorna och vevade in markisen. Hoppas det kommer lite regn ocksÄ. Det behövs. Frömjölet har minskat lite men inte stannat av helt. LÀt köksdörren vara öppen lite sÄ Missan kunde slinka in.

Fixade sedan lite kaffe och micrade bullar. Satte mig i soffa och njöt av mina goda bullar och sÄg pÄ TV. Efter en stund sÄ kommer Missan in. Hon jamar som om elden vore lös. Hoppar upp i knÀt och stÄngas. Jag trodde att matskÄlen var alldeles tom och gick ut i köket för att fylla pÄ. Men det fanns mat sÄ hon ville bara kela med sin matte, godingen.

DÄ har det blivit kvÀll igen. Dagarna gÄr sÄ fort. Undrar om jag ska ge mig ivÀg ut med husbilen igen? Om jag bara visste vart?


LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *