Onsdagen den 16 Juni.

Det hade varit 2 grader i Målilla i natt sa de på radio Kalmar. När Chanel och jag tog vår morgonpromenad ner till havet var det mycket skönare än i går morse. Det berodde nog på att det inte blåste något.

Mina grannar var uppe när jag kom tillbaks till husbilen. Jag åt frukosten ute men brydde mig inte om att veva ut markisen. Satte mig med ryggen mot solen. Chanel och Nova har lite problem att umgås så vi tog en promenad som blev lång i dag. Då går hundarna väldigt bra ihop. De kan nosa på samma fläck utan att bli irriterade på varandra. Sedan är de sams även som grannar.

När vi kom tillbaka så satte vi oss i skuggan och drack kaffe. Missan tog sig ut genom dörren ett par gånger i går så i dag fick hon gå ut med sele och snöre. Hon gick under husbilen och runt stödben och däck. Lite besvärligt att reda upp men det gick.

När klockan närmade sig tolv så skiljdes vi åt. Jag åkte hemåt och det gjorde även mina vänner, hem till sig alltså. Stannade vid Emåns rastplats och tömde toan innan jag fortsatte. Backade upp mellan Corollan och grannens hus. Tänk vad mycket lättare Jollen är att manövrera än slagskeppet jag hade innan. Men när jag körde till Kaffetorpet så saknade jag luftkonditioneringen i bildelen, där man ställde in graderna man ville ha.

Missan är rolig. Hon vill ut med en gång när jag öppnar dörren. Sedan följer hon med in i huset när jag öppnar den dörren. Hon trivs bättre hemma. Det var riktigt varmt i trädgården så när vi pratat en stund med grannarna över ölandstoken så gick vi in, Chanel och jag. Tror att Chanel är trött efter alla dofter, spår och syner av harar. Hon behövde komma hem och vila upp sig.

Jag hämtade posten. Min tidning HJ låg där ihop med två vita kuvert. Det ena var från AssistansBolaget. Det är en faktura med som ska lura folk att betala men jag har den assistans jag behöver från försäkringsbolaget.

Det andra kuveret var från Länsförsäkringar och en påminnesfaktura. Jag fick ju en månads fri försäkring när jag köpte Knausen. När jag sedan tecknade försäkring genom Caravan Club så var den saken ur världen trodde jag. För säkerhets skull så ringde jag upp Länsförsäkringar. Pratade med en kvinna där som var väldigt trevlig och hjälpsam. Men hon kunde inte bara ta bort försäkringen för enligt henne så hade Transportstyrelsen inga uppgifter om min försäkring genom CC. Då gick det inte att bara markulera försäkringen genom Länsförsäkringar. Hon tyckte jag skulle ta kontakt med ”min” försäkring och återkomma till henne.

Ringde upp Christian, en trevlig karl och diskuterade med honom. Han förstod inte problemet, för han hade gjort vad han skulle när vi pratades vid senast. Han skickad ett mail med försäkringbeviset och sedan flyttade jag över villaförsäkringen till Caravan Clabs försäkring. Fick rabatt så det blev ungefär samma pris som jag hade på Folksam. På Folksam hade jag rabatt när jag hade bilarna där så jag tror att den villaförsäkringen skulle bli dyrare nu.

Ringde upp damen på Länsförsäkringar igen och mailade över mailet från Christian. Hon tyckte det var konstigt men skulle jobba på det och återkomma, vilket hon gjorde lite senare. Så nu kan jag kasta fakturan från Länsförsäkringar. Jag blir så trött över allt strul. Varför kan inte saker bara fungera.

Nu är husbilen avställd igen. Tycker detta av och påställningar är ett dumt förfarande. Men när nu skatten är så hög så får det bli så.

Missan kommer in och hoppar upp på bordet och kelar lite sedan fortsätter hon till sitt matbord och äter lite innan hon försvinner ut igen.

Jag har druckit en burk öl, alkoholfri och ätit ett par korvar. Får se om det blir lite mer käk lite senare.

I dag så skulle jag ha varit hos polisen och ansökt av pass för tredje gången men avbokade tiden i går. Ska lugna mig ett tag att boka en ny tid. Kan ju inte hålla på att boka och avboka utan nästa gång så måste jag komma iväg.

juni 16, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply