Söndagen den 20 Juni.

Vaknade i natt och funderade på om värmen var avslagen i huset. Tyckte det luktade lite lustigt, som om värmen rusade. Men kom på lite senare under dagen att det är skogsbranden som härjar en bit härifrån.

Kopierat från tidningen: Skogsbranden i Mönsterås brinner ihärdigt sedan i fredags över ett område som motsvarar 200 fotbollsplaner. Fyra helikoptrar från MSB och tre flygplan hjälper till i släckningsarbetet. 

Nu har även styrkor från Jönköpings län, Blekinge län, Kronoberg län och Västra Götalands län på plats för att bistå i arbetet. – Det kan ta ett par dygn. Vi har pratat med SMHI och väderläget är inte med oss. Det är hårt arbete som gäller, säger Ingemar Idh, räddningschef i Mönsterås.

Det är lika hett i dag. Satt inne efter frukosten. Men sedan tog vi Corollan, som var som en bastu, till Ernemar. Där var det fullt men bilar på parkeringen men vi fick en plats att ställa oss på. Mycket folk på alla kobbar. Båtar körde på havet, mest små men även Ölandsfärjan kom förbi.

Träffade på Boss, en 8 månades Jack Rassel och hennes husse på hundbadet. De brukar vara i hundrastgården. Boss var en hejare på att bada men Chanel plaskade bara med tassarna i vatnnet.

Försökte locka i Chanel men det gick inte.
En blöt Boss men Chanel var torr.

En lite klippa utgör hundbadet men fastän det finns många klippor så måste folk, även barnfamiljer vara i hundbadet. Jag blir lite irriterad och knyter näven i byxfickan på svenskt maner.

Efter en stund så gick vi till bilen igen och åkte hem. Måste ha alla fönstren öppna i bilen och ändå är det varmt.

Satte på vattnet i slangen till gardenaduschen och tog en dusch. Det strulade med kopplingen så vattnet som kom var kallt men svalkade skönt. Det gick inte att locka Chanel till en dusch. Hon vandrar mellan solen på trappan och golvet inne.

Nu går de ut med en klass 2 varning i Kalmar län. Det ska bli extremt varmt i ca fem dagar framåt här. Puh! Eldningsförbud råder sedan flera dagar. Endast tillåtet att grilla i ordningsställda grillar.

Kanske ska gå ut i husbilen och sätta på AC:n. Ja varför inte? Får se hur jag gör i morgon.

Nära till vattenskålen.

Har nu sett filmen: Grace, Levande begravd och nu så är det dags för Lotta på Liseberg, utan reklam.

juni 20, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply