Tisdagen den 27 Juli.

Blev lite sent i morse. Gick upp halv nio. Efter Chanel kissetur så gjorde jag frukost och duschade. Satt sedan i lugn och ro och åt frukosten. Hade hämtat HJ och Oskarshamns Tidningen. Blev sedan en liten stund i ullstolen framför sovrumsfönstret.

Chanel pockade och ville ha sin runda. Naturligtvis så fick hon det. När jag sedan kom fram till ytterdören så låg där en liten huggorm med trasigt huvud. Ormen var stel när jag föste upp den på planteringsspaden för att kasta ner den i skogen.

Sixsaxränderna syntes bättre med blotta ögat.
Getingkalas.

Ingen sol men fortfarande kvavt ute. Jag stängde köksdörren för det är skönast när den är stängd. Hörde något uppifrån och gick upp och tittade. Där låg Missan på golvet. Kollade över henne men hon var helt O. K. Det är andra huggormen hon har tagit. Den förra var betydligt större.

Skulle posta ett brev och åkte iväg till postterminalen. Då hade det börjat regna. Hörde på radion att Kalmar hade fått mycket regn. Där var det översvämningar och strömavbrott. Jag körde först till Sibylla där jag beställde en Minimål. En liten hamburgare med lite pommes. Lagom till mig. Stannade till vid Maxi och köpte lite. Utanför sålde de jordgubbar och jag köpte en kartong.

Lite senare när jag satt i soffan så hörde jag någon som dunkade ovanifrån. Gick upp och tittade men det fanns inget som kunde dunka. Missan och Chanel var nere med mig så någon av dem kunde det inte varit. Gick ut och tittade ifall det var något som dunkat mot huset. Närjag kom in så hördes det igen. Jag hade radion på genom TV:n. Kom på att bashögtalaren har bråkat förut så det måste ha kommit därifrån. Stängde av den och efter det så hördes inget mer. Tur man inte tror på spöken.

Regnmätaren visade att det kommit 12 mm regn under skuren men sedan kom solen fram och regnet tog slut.

Släppte inte ut Missan något mer. Tycker att hon är lite slö men det kan bero på att det regnade ute. Hon vill inte vara ute i regn.

Åt jordgubbar med grädde lite senare. Innan Allsång på Skansen skulle börja så blev jag plötsligt sugen på kaffe och blåbärsmuffins.

juli 27, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply