Tisdagen den 14 September.

I dag har jag hunnit med mycket. Anna, grannen frågade om jag ville promenera i dag också. Det kunde jag ju inte säga nej till. Så efter frukosten tog vi nästan samma väg som i går. Först så går vi på skogsvägen och sedan blir det stigar over stock och sten. Hundarna tycker det är så roligt att springa lösa där. I dag kom den en man på Mounten Bike så vi ropa in hundarna när han cyklade förbi.

Jag har letat efter mina smycken som jag tog bort från badrumsskåpet när kommunen byggde om badrummet så Bertil skulle komma in med rullstolen. Jag har letat och letat många gånger men inte hittat dem. I dag så föll min blick på en röd skokartong och jag undrade vad som fanns där i? Jag blev så glad när jag såg att den var full av mina fina små silverörhängen och andra örhängen från marknaden i Spanien. Det var mer än bara örhängen där i. Nu så får en del av dem följa med till Spanien. Silvret behövde putsas så det gjorde jag. Å vad glad jag är för att dessa kom fram. Visste ju att de inte var kastade men tänkte inte på skokartongen som stod väl synlig på en byrå på övervåningen.

Jag blir ganska slut efter den promenaden. Tog igen mig lite men sen plockade jag in mer i husbilen. Det blir fullt i garaget. Det är stor skillnad på utrymme i Jollen mot Slagskeppet. Letade reda på extranyckeln som jag gömde i husbilen inför resan till Hultsfred tidigare. Nu gömde jag den på ett görbra ställe. Får inte glömma var den finns bara.

Chanel fick sitta fast i en lina men hon lade sig till rätta i en framstol och där somnade hon gott. Missan kom och gick. Fyllde inte på någon mat men hon kom ändå in och kollade med jämna mellanrum. Nu börjar jag få ordning på grejerna. Klistrade på miljömärkena på framrutan. Det var inte så svårt när jag väl började. Det stora klistermärkena som ska sitta på sidorna och bak får ligga på hyllan tills jag kommer till Frankrikes gräns.

Det var riktigt jobbigt att stuva allt. Så jag tog ut Chanel, låste husbilen och vi satte oss på altanen en stund. Åt en glass i solskenet. Chanel höll sig omkring mig. Till slut blev jag trött och sömnig. Stängde till köksdörren med bara en smal springa så Missan skulle kunna komma in. Annars så ringer hon bara på så fort jag stänger köksdörren.

Det var skönt att vila en stund. Men sen började jag undra var Missan var? Öppnade garaget på husbilen men där var hon inte. När jag öppnade bodelsdörren så springer det ut en katt. Hon hade varit där när jag låste tidigare. Stackarn. Ingen mat och inget vatten. Men toan fungerade i alla fall.

I går så hände något roligt. När Chanel och jag kom från skogen så var Chanel lös och Missan satt framför Ölandstoken vid altanen. Då flög faan i Chanel och hon satte fart mot Missan. Men Missan var cool och satt kvar. Då svänger Chanel precis framför. Såg kul ut. Missan tar några steg åt sidan sedan springer hon precis framför Chanel i full fart. Retfullt! Tror nog att de hade lite roligt.

Kom på att jag bara hade ätit en glass sedan frukosten och tog fram ett par bitar ugnspannkaka från frysen och värmde i mikron. Tyvärr var mjölen inte drickbar så jag fick dricka vatten till. Men gott var det med rårörda lingon på. Synd bara på mjölken. Dricker bara mjölk till pannkakor.

Postbilen stannade i dag också. Fick bland annat ett handskrivet brev. Det är så roligt! Min väninna från Motala läser min blogg men jag får handskrivna brev. Tänker ibland att jag ska skriva tillbaka men vad ska jag skriva, hon har ju redan läst vad som händer här. Tack snälla Kjertin för dina fina brev, blir så glad när de kommer.

I dag sändes det sista avsnittet av McLouds Döttrar. Skönt nu kan man släppa detta. Jag har sett vartenda avsnitt.

Det är så roligt att läsa på FB om vänner som landat i Bolnuevo eller är på väg. Såg att det kommit snö i Kiruna. Nu får ni ge er av söderut och slippa mer snö. Ska bli roligt att se vilka som kommer ner i vinter. Vet att några inte tänker komma fler vintrar. Kommer att sakna er.

Letade efter fjärrkontrollen till elkontakter. Vi hade tre sådana i yttertältet. Bekvämt att släcka och tända med fjärren. Hittade den och kontakterna ligger redan i bilen.

Nu orkar jag inte skriva mer i dag.

Hur många får handskrivna brev i dag?

september 14, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply