Söndagen den 28 November.

Första Advent 2021.

En ljuvlig morgon, kanske lite kall men klar sikt i alla fall.

Solen dominerar.

Frös faktiskt inte fast jag bara hade en fliströja på mig. Satt inne och åt frukost för det var kallt i tältet. Klarade av disken från igår.

Fick sällskap med en granne på cykel till marknaden. Vi hade motvind hela vägen. Det blåste en del och vinden ökade under tiden vi var där. Till slut fick säljarna hålla i sina tak över stånden med en hand och serva kunderna med den andra.

Jag hittade ovanligt mycket som jag tyckte om i dag. Blev lite dyrt men jag var nöjd. Mitt sällskap köpte också en del men mest på grönsaksavdelningen. Vi delade på en portion Churros. Denna barnfamilj frossade i Churros.

Det fanns två vuxna till i sällskapet men de var på väg att hämta mer från ståndet.

Det finns några som inte vill betala för marknadsstånd och säljer på dukar som ligger på backen. Polisen håller efter dem men tror inte de får ingripa så länge inte varorna ligger på backen. Alltså är dessa säljare mest på språng med varorna på ryggen.

Smygsäljare.


Konstigt nog så hade vi motvind hem också. Frös om händerna på hemvägen men min nya täckväst som går till knäna värmde kroppen. Gick ner till stranden med Chanel. Gick iväg och duschade. Det behövdes.

Sedan så minskade jag duken i tältet och gjorde en kudde till. Sydde även en köksgardin.

Nu har jag två julkuddar.
Blev nöjd med gardinen.

Kände inte för att laga mat i dag. Istället så åt jag två korvar som jag stekte i går ihop med inlagd gurka med lite sur smak. Gott och mätt blev jag.

Började att äta i tältet men flyttade in för det började bli kallt. Satt med öppen dörr ett tag men bestämde mig för att stänga den. Visslade på Missan men det var Chanel som kom in. Ropade fisk för att locka på Missan. Då hopar hon ner från sängen. Alltså hade hon legat i sängen ett bra tag. Naturligtvis så fick hon lite fisk.

tog sedan en kisserunda med Chanel i täckjacka. Bara 12 grader ute och lite dragit. Men den hårda vinden hade avtagit. innan jag cyklade till marknaden så fyllde jag på mer luft i lufttältet. Luften försvinner på något sätt?

Hittade en knapp vid trappan upp till sängen. Har inte sett den tidigare. Symbolen visar på golvvärme. Visste inte att jag hade det. Läste i instruktionsboken. Där stod att det var extra tillbehör. Har inte läst hela än. Ska bli roligt att se eller märka skillnaden. Den går väl på el eller? Får fråga någon i morgon.

Tror jag ska slösa lite GB i kväll och se på ”Så mycket bättre”. Men nu ör det bra musik på den engelskspråkiga spanska kanalen SPECTRUM.

november 28, 2021 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2021 - 2022

Leave a Reply