Fredagen den 1 Juli.


Så var det en ny månad igen. Tiden går så fort så man hinner knappt med. Hade taklucka över sängen öppen när jag lade mig. Vaknade lite senare och hörde lite smatter på taket. Då stängde jag luckan. Det har varit varmt inne i natt.

Chanel och jag tog en promenad på morgonen. Vi gick ner till Pariserviken. Där har jag badat många gånger. Vi bodde inte långt därifrån. Bertil som bodde nära som barn var antingen där eller på Råssnäsbadet. Pariserviken är långgrund och barnvänlig samt varmt till skillnad mot Råssnäsbadet som ligger nära infarten till Motala och där har det alltid varit kallt.

Tyckte att sandremsan krymt betydligt.
En liten söt ö utanför viken.
En gång såg vi en liten apa klänga i träden. Det var någon som haft den med sig.

Blev riktigt nostalgisk när jag gick där. Fick en klump i halsen. Men nu är det som det är och egentligen har jag det bra men.

Jag körde iväg vid nio. GPS:n ville ha mig in genom stan men jag visste bättre. Såg i går tt Storgatan var avstängd och ville inte bli visad dit. Körde genom ett industriområde. Sedan flöt det på bra.

Stannade och tankade i Laxå. Först så fick jag ingen diesel. Det såg ut som vanligt när jag stoppade in kortet och slog koden. Tog pistolen och körde ner i röret. Då stod det att den var ur drift? Gick in i bilen och tänkte åka därifrån. Men tittade ut på displayern på pumpen. Då var den O. K igen. Så jag gick ut och försökte igen och då fungerade det. Fick i 26 liter och hade kört 29 sedan jag tankade i Oskarshamn. Då drar Jollen lite under litern per mil, eller?

Kom fram till Husbilslandet lite över elva. Körde in till dem och parkerade. Det var många husbilar där och inte en chans att stå där under helgen och el kunde jag bara glömma. Strosade runt lite. Träffade ett gäng från Husbilsklubben och pratade med dem. Gick sedan in och tog en god kopp kaffe med mycket i.

Styrkan på plats.

Jag har fundera på att köpa en Omniaugn och nu hade de 10% alla tillbehör. Så jag slog till. Nu har jag en Omniaugn.

Körde sedan ner till stubbåkern och parkerade. Vevade ut markisen och lade på en matta. Chanel fick sitta på lina. Missan ville också ut. Så när jag var klar med möblerna så fick hon komma ut med sele och snöre. Hon vill ju bara gå in under bilen men jag håller emot. Till slut så tröttnade hon och gick in.

Kompostgaller halvvägs. Sedan drar jag för myggnätsdörren också.

Tog en runda runt husbilarna men såg ingen jag kände. Däremot kom ett par förbi och hälsade. Dem har jag träffat i Spanien och på husbilsklubbens träffar. Kul.

Det fyller på med husbilar och en och annan husvagn.

Det dök upp två Morelo och parkerade nära mig. Den ena hade garaget full av en Harley Davidson. Den hamnade utanför oss när han vinschat ner den. När han skulle flytta det så startade han vidundret. Tur att Missan var inne och att inte Chanel blev rädd. Kunde ha frågat först, tycker man ju.

Åt en bit ostkaka med jordgubbar. Hallonsylten är hemma. Inget kaffe i dag utan det blev cider.

Det smakade gott med jordgubbar till.

Det är väldigt tyst på stället förutom Morelofolket som skrålar.

Klockan sex öppnade folkparken. Då började de servera kokt korv med bröd och dryck. Hur mycket man vill.

Jag gick dit lite i sju. Tog med Chanel. Började med en korv och fyllde på med en öl. Två damer underhöll med gamla vitsar och prat. Var man mer lättroad förr eller? Nu tyckte jag inte att det var särskilt roligt. Eller var jag för nykter?

Jag tog en korv till och gick till husbilen. Svetten rann utefter ryggen och ansiktet var också svettigt. Det var varmt. Satte mig utanför husbilen. Där var lite skuggigt och tog fram en öl. Satt där med Chanel och Missan. Missan sköter sig bättre och bättre. Det blir nog snör-katt av henne med.

Det var så skönt i skuggan av träden. Folk kom tillbaka från parken. Pratade med de närmaste grannarna. Det kom ut två spinkiga katter ur en husbil. Devon Rex, ca 2 och 1 åt gamla. De gick fint på snöre.

Molnen försvann från himlen och det kändes svalare ute. Ska gå en runda med Chanel före läggdags. Dansbandsmusiken hörs från parken och blandas med röster från folk som sitter utanför sina husbilar.

Saknar verkligen någon att dela detta med. Livet är inte rättvist. Bertil kunde ha fått leva många år till. Det är extra jobbigt vid sådana här tillfällen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *