Söndagen den 25 September.


Börjar med att gratulera två 80 åringar som bor grannar i Piteå. Jane fyllde igår och det kom jag på halv tolv i natt när jag vaknade till. Var tvungen att gå upp och messa henne. Somnade sedan om. Monika fyller i dag. GRATTIS till er båda. 💐🥂🎂

Gick upp halv sju i morse. Då hade det börjat ljusna. Var rädd att trilla i kanalen för där finns inget lyse. Men vi såg var vi skulle sätta fötterna Chanel och jag.

Fixade sedan frukost som jag åt. Orkar bara en macka så den andra blir färdkost. Några vägarbeten i dag också men inga köer. Såg blåljus på motsatta körbanan. Där låg resterna efter en krockad bil som några poliser rensade upp efter. Vägen var avstängd. Lite längre bort så hänvisades trafiken bort från autobahn. Då uppstod kö eftersom tre filer blev en avfart. Men på min sida, inga köer i dag.

Strax innan jag skulle ta av från A1 så var det vägarbete igen och min avfart var spärrad. Skit också. Det ställde till det lite men jag anlände till Mehring vid Rhen vid halv två.

Jag hann knappt parkera innan en tjej kom och ville ha betalt. Hon ville ha 14€? Jag frågade om restaurangen. Den var stängd. Synd. Hon hänvisade till en annan som låg en bit bort och att jag kunde ta husbilen och ändå ha platsen kvar. Men jag avböjde.

Fanns ingen plats intill kanalen men hon sa att den grå plåtisen skulle åka om tjugo minuter så jag rastade Chanel lite kvickt och väntade tills bilen åkte. Då körde jag och ställde mig intill kanalen. Jag förstår tyska rätt bra. I alla fall vardagsglosor men prata är jag sämre på. Men vi förstod varandra bra.

När jag startade i morse så sken solen från en klarblå himmel men det mulnade på efterhand och till slut började det regna. Så jag fick sitta inne i husbilen och titta på pråmarna.

Regnar.
Några timmar senare. Lejonet Leo köpte jag på loppisen i Karlstad.
Missan gör som katter gör när det regnar. Chanels bädd under bortet. Lite stor men mysig.

Jag satt och kollade på paddan med ena ögat och kanalen med det andra. Till slut tyckte Chanel att jag var tråkig så hon pockade på uppmärksamhet. Inte så lätt i husbilen så vi gick ut en sväng.

På ställplatsen intill så stod två norska husbilar. De lyssnade på dansmusik och drack öl. Inte husbilarna alltså men norrmännen. Jag pratade med dem en stund. När vi gick tillbaka Chanel och jag så buggade ett par. De skulle inte söderut utan var bara ute och åkte.

Chanel och jag gick åt andra hållet men där tog det stopp. Några svanar ockuperade vägen och vi fick vända.

Dessa går man inte förbi.
Chanel var inte sugen på att gå vidare hon heller.

När vi kom hem så var det dags för mat. Jag hade tagit ut en påse med Hawaiigryta ur när tjejen sa att restaurangen var stängd. Nu skalade jag några potatisar och värmde grytan som tinat.

Solen kom fram. hade vin kvar från igår.
Missan äter på spisen.
Och Chanel i trappan.

Plötsligt rautern av. Startade om den och nu funkar den igen. Hatar när det strular.

Nyss sken solen men nu har den försvunnit igen bakom fina moln i fjärran. Ska se om jag kan se på TV här i kväll. Ska bli spännande.

Nu får ni alla ha en fin kväll. Blir nog en tidig kväll igen. Men i morgon ska jag bara 16 mil till Pont a Mousson. Ska bli skönt med en kort körsträcka.

Fin musik på tysk radio nu. SWR4TR. Just nu gladjazz. Väntar nog med TV ett tag.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *