Måndagen den 26 September.


Sovmorgon. Tuppen gol halv åtta. Då studsade Chanel upp men jag tog det lugnt. Vi började med en promenad.

Tog kortet i går innan det mörknade. Soligt och fint.
Morgonpromenaden.

Efter frukost och att husbilen var klar för avfärd så blev klockan halv nio. Den här gången hade jag gott om bränsle för att nå Luxemburg. Det gick i 70.32 l som kostade 1.810 €/l. Billigast hittills.

Eftersom jag bara körde ca 15 mil i dag så var jag framme tidigt och det fanns gott om plats i Pont-a-Moussan. Tog en plats med utsikt över Rhen. Tyvärr satt det en stor skylt framför husbilen. Det fanns lediga elkontakter och jag kopplade in ström. Här kostar det inte extra utan 11 € för alla platser.

Hällde upp ett glas Rose’.

Lade mig en stund i sängen och lyssnade på radio Kalmar. Det pratas mycket om mordet i Oskarshamn. Två häktade. En av dem skulle varit i fängelse men hade släppt på väntan att avtjäna straff. Vilket fruktansvärt beslut av Tingsrätten.

Har pratat med två kvinnor i dag en från Piteå och en från Ängelholm. Roligt att hålla kontakten.

Chanel och jag tog oss en promenad. Gick förbi ”hamnkaptenen” och betalade för en natt. Man får skriva bilnummret på en lapp. Jag frågade om det räckte men blev tillsagd att skriva namnet också. Även hunden sa ha med ett leende. Jag skrev naturligtvis dit det. Det stod en kvinna bakom disken också och hon kom fram och pratade med Chanel som naturligtvis gillade att bli kliad på. När incheckningen var klar så gick mannen också fram till Chanel. Hon älskar ju människor som bryr sig om henne.

Fortsatte sedan till bageriet och köpte en sandwich. Den smakade gott när vi kom hem.

Sparade lite till senare.

Det började regna lite smått och det höll på med lite uppehåll emellanåt. Jag tittade på dagens avsnitt av Gåsmamman. Blev lite trött i ögat och lade mig en stund. Då ringde min bror. Kul att prata en stund med honom. Missan kommer alltid när jag pratar i mobilen så jag låg med henne på magen och Chanel längs med min sida. Mina kära vänner.

Lite senare så tog Chanel och jag en promenad. Det regnade bara lite smått då. Många svanar här nu. Ska försöka ta ett kort på dem i morgon.

Var mätt hela kvällen efter den stora sandwichen. Drack ett par glas Grape när jag tittade på TV.

Dessa små murar har någon förgyllt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *